Kvarteret Falken

 

 Ditt nya drömläge i hjärtat av Kalmar

 

 

 

 

Nu kan du bo vackert, lyxigt och nära allt – mitt i Kalmar

Nu kan du bo vackert, lyxigt och nära allt – mitt i Kalmar Ofta måste man välja mellan en nybyggd kvalitetslägenhet eller ett centralt läge. Med nya Brf Falken får du allt! Här på Linnégatan, i mycket fint sällskap mitt på Malmen, bygger vi 18 briljanta bostadsrätter på en vacker gammal Kalmargård. Alla väldesignade med påkostad interiör och högt i tak. Merparten av lägenheterna får sköna balkonger i västläge mot den lugna gården.

Stiligt, exklusivt och ostört

Huset byggs i fem våningar och tar självklart plats i den befintliga vackra miljön. Den ljust putsade gatufasaden med valmat zinktak, takkupor och franska balkonger är ståtlig och välkomnande. Balkongerna vetter mot den lugna innergården. Här njuter du av ostörda stunder i soligt västläge.

Malmen – där Kalmar är som bäst

Det nya huset infogas varsamt i ett klassiskt kalmaritiskt gårdskvarter. Lugna, fina Linnégatan ligger på Malmen där du njuter av stadspulsen i en personlig atmosfär. Du bor granne med anrika Nisbethska huset och har Esplanadens gröna promenadallé runt hörnet. Allt du behöver i vardagen och på fritiden finns på gångavstånd. Det är svårt att hitta ett bättre läge i hjärtat av Kalmar!

Söndagsmorgnar med nybakat frukostbröd

kvarteret Falken lever du det goda och mysiga stadslivet. På morgonen kan du kila över till populära Ekelunds och hämta nybakat frukostbröd. När det blir träningsdags har du både Malkars och Kalmar sportcenter med simhall på bekvämt promenadavstånd.

På kvällen vill du kanske äta något gott på kvarterskorgen eller vandra bort till Sagabiografen för en stunds underhållning. Du som tar tåget till jobbet eller vill ut i världen går till centralen på 10 minuter.

Högklassig inredning med nordisk kvalitet

Allt du behöver för proffsig matlagning Husets fantastiska läge matchas med en stilsäker och påkostad inredning. Rummen får genomgående svenska ekgolv med enstav eller fiskbensmönster. Infällda LED-spotlights i hall, badrum och kök skapar en effektfull belysning. Det eleganta Sentens kust-köket kommer med stenbänkskivor, rostfria vitvaror och nordisk bistrokänsla för dig som älskar att laga mat.

Lysande läge möter exklusiv inredning

Falkens arkitektritade lägenheter är perfekta för dig som uppskattar välförvaltade ytor och vardagskomfort de luxe. Det finns allt från ombonade ettor med balkong till härliga treor med utsikt över stan från takbalkongen. Den exklusiva inredningen andas kvalitet in i minsta detalj. Här samspelar vackra ekgolv med ädla bänkskivor av Carrara-marmor och stämningsfulla infällda spotlights. I hela lägenheten möter du högklassiga märkesprodukter med utsökt design och funktion.

Varma fötter och en dröm om Italien

I hallen går du på ett snyggt golv av slitstark klinker. Badrummet är helkaklat med sammetslen italiensk granitkeramik vars levande yta är inspirerad av den världskända Fiore di Bosco-marmorn. Badrumsinredningen är från välkända Gustavsberg, och den sköna golvvärmen bidrar till känslan av lyx varje dag. Att passa tvättider är passé, nu har du egen tvättmaskin med tork att sätta igång närhelst du önskar. Samtliga lägenheter får snabb internetuppkoppling via fiber.

Arkitekternas tankar

Kv. Falken 4 är ett ”infill”-projekt i området Malmen som ligger i centrala Kalmar. Den fria ytan på tomten passade väl för ett nytt bostadshus. Med respekt för Nisbethska skolan och de befintliga husen på tomten har vi ritat ett fyravåningshus med inredd vind. Fasadmaterialen är valda med omsorg. Huset står på en stadig sockel av granit och övriga fasadytor är putsade. Takplåten är av gedigen Rheinzink.

Entrén är genomgående och nås både från gatan och gården. Trapphuset görs välkomnande genom de stora glaspartierna. Lägenheterna är varierade i storlek från ett rum och kök till tre rum och kök, för att passa boende i alla åldrar. Det gamla fina gårdshuset har blivit lägenhetsförråd.

Arkitekt: Atrio arkitekter Kalmar AB
Ansvarig: Anders Thor
Medverkande: Anna-Mi Karlsudd, Hans Sällström, Ebba Johansson

Bostadsväljare

Loading...

Intresseanmälan